Насловна Вести Отворен повик за уметници за работен престој во Виена

Отворен повик за уметници за работен престој во Виена

Во соработка со Култур Контакт од Австрија, Сојузното Министерство за образование, уметност и култура на Австрија објавува повик за работен престој во Виена за 2014 година за сите заинтересирани визуелни уметници, фотографи, дизајнери, аудиовизуелни уметници, писатели, преведувачи, танчари, кореографи, куратори и др.

Повикот можете да го најдете на следниов линк (англискиот текст почнува на стр. 5)

 

Најави