Насловна Вести Покана за трибина

Покана за трибина

Почитувани,

Ве покануваме на трибина на движењето „Граѓани за Европска Македонија“ која ќе се одржи во сабота, 28 февруари 2009 година, во х. „Александар Палас“, конгресна сала 3, со почеток во 18 часот.

Со оваа трибина, иницијаторите на движењето (Бранко Героски, Мерсел Биљали, Никола Гелевски, Владимир Милчин, Жарко Трајаноски и Роберто Беличанец) го завршуваат тринеделниот „февруарски поход“. Тие одржаа трибини во Скопје, Велес, Штип, Струмица, Битола, Куманово, Кичево, Дебар, Кочани и Тетово, на кои разговараа со граѓаните за состојбите и перспективите на Македонија.

„Манифестот за Европска Македонија“ го поддржаа над 1200 граѓани на Република Македонија.

Со почит,
„Граѓани за Европска Македонија“

 

Најави