Насловна Колумни Жарко Трајаноски Некритичко новинарство: манипулации со стапката на невработеност

Некритичко новинарство: манипулации со стапката на невработеност

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Најголем дел од медиумите само ја пренесоа изјавата на премиерот, без да ја споредат со претходни негови изјави, без да извршат проверка на фактите и без да ја преиспитаат критички тезата на премиерот дека неговата влада ја намалила невработеноста „за 10 проценти поени“ и тоа „во тежок период кога имаме светска криза и европска должничка криза“.

24.10.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1067/Nekritichko-novinarstvo-manipulacii-so-stapkata-na-nevrabotenost