Насловна Колумни Жарко Трајаноски Сензационалистички полициски акции: „Тази апсење не е апсење“?

Сензационалистички полициски акции: „Тази апсење не е апсење“?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Новинар(к)ите имаат етичка обврска разумно да постапуваат во случаи кога именуваат или известуваат за лица осомничени за кривични дела кога против нив сè уште не е покренато формално обвинение. Во нашата земја стана практика медиумите да објавуваат имиња, фотографии и видео материјали од уапсени лица, пред полицијата да поднесе кривична пријава за нив и пред судот да донесе одлука за отворање истрага и евентуално одредување мерка притвор.

24.09.2013

http://www.okno.mk/node/31758