Насловна Колумни Жарко Трајаноски Манипулации со првачињата и наталитетот

Манипулации со првачињата и наталитетот

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Етичката должност за критичко следење на политичките процеси подразбира критички однос кон аргументите на политичарите, особено ако истите не се засновани врз факти. За жал, новинарските гласила ја пропуштија можноста да послужат како платформа за јавна дебата заснована врз факти во врска со аргументацијата на министерот за образование дека трендот на намалување на првачињата е „резултат на намалениот наталитет“.

11.09.2013
http://okno.mk/node/31439