Насловна Колумни Жарко Трајаноски Дали „Законот за абортус“ е решение за бремените адолесцентки?

Дали „Законот за абортус“ е решение за бремените адолесцентки?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

На 11.07.2013 повеќе медиуми објавија идентичен наслов – „Законот за абортус решение за бремените адолесцентки“. Како повод за написите беше искористен Светскиот ден на населението (одбележуван од УНФПА – Фондот за население на ОН) во чиј фокус беше ставено прашањето на бременоста на адолесцентките.

31.07.2013

 http://www.plusinfo.mk/mislenje/975/Dali-Zakonot-za-abortus-e-reshenie-za-bremenite-adolescentki