Насловна Колумни Жарко Трајаноски И претепување среде бел ден на плоштад – некои медиуми ич не ги засега!

И претепување среде бел ден на плоштад – некои медиуми ич не ги засега!

Е-пошта Печати PDF

Жарко Трајаноски

Како медиумите (не) известуваа за насилство мотивирано од омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет? (1)

Следејќи ја својата улога во градењето на демократијата и на цивилното општество, новинарите ќе ги бранат човековите права, достоинството и слободата…“ (Прирачник за етиката во новинарството)

Етичка обврска на новинар(к)ите е да ги бранат човековите права. Исто така, етичка обврска на новинар(к)ите е да не кријат ништо што е спротивно на јавниот интерес.

05.07.2013

 http://www.plusinfo.mk/mislenje/938/I-pretepuvanje-srede-bel-den-na-ploshtad--nekoi-mediumi-ich-ne-gi-zasega