Насловна Колумни Жарко Трајаноски Неетичко известување: Парада никаде, омраза секаде

Неетичко известување: Парада никаде, омраза секаде

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

„Медиумот и новинарот не треба да објавуваат материјал (информација, слика, мислење, коментар) кој има за цел да шири непријателство или омраза, или ако постои голема веројатност дека објавениот материјал ќе предизвика непријателство или омраза спрема некого поради неговата раса, етничка припадност, пол, вера, политичка припадност, сексуална ориентација, физички недостаток итн.“

28.06.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/929/Neetichko-izvestuvanje-Parada-nikade-omraza-sekade