Насловна Колумни Жарко Трајаноски Како етички да се известува за „регистарот за педофили“?

Како етички да се известува за „регистарот за педофили“?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Новинар(к)ите треба да бидат многу внимателни кога известуваат за сексуално насилство врз деца. Во минатата анализа, укажавме дека од новинар(к)ите се очекува „да ги истражуваат случаите на сексуално насилство и сексуално искористување на децата, но и да ги почитуваат стандардите на етичкото новинарство“.

29.05.2013

http://www.okno.mk/node/28586