Насловна Колумни Жарко Трајаноски Сензационалистичка употреба на „педофил“ и „педофилија“

Сензационалистичка употреба на „педофил“ и „педофилија“

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Несомнено, заштитата на децата од сексуално насилство претставува тема од посебен јавен интерес. Од новинар(к)ите се очекува да се придружат во борбата за правата на децата, да ги истражуваат случаите на сексуално насилство и сексуално искористување на децата, но и да ги почитуваат стандардите на етичкото новинарство.

http://okno.mk/node/28428

23.05.2013