Насловна Колумни Жарко Трајаноски Неетичко новинарство: copy/paste на непроверени информации

Неетичко новинарство: copy/paste на непроверени информации

Е-пошта Печати PDF

Жарко Трајаноски

На први мај 2013 беше објавен насловот „Фридом Хаус – Македонија со пад од 22 места во слобода на медиумите“ со тврдењето дека „Слободата на медиумите во Македонија забележала пад од 22 места, според последниот извештај на Фридом Хаус, кој беше објавен денеска“. Написот веќе не е достапен на интернет страницата на Радио Слободна Европа, а линкот кој оставил трага на агрегаторот time.mk води до друга вест.

08.05.2013

http://www.okno.mk/node/27996

Последно освежено на Четврток, 09 Мај 2013 11:57