Насловна Колумни Жарко Трајаноски Кога цензурата се воведува

Кога цензурата се воведува

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

„Праксата покажува дека одговорното и етичко новинарство никогаш не е резултат на законски решенија и државни прописи, туку на доброволно почитување на кодексот кој е создаден од самата медиумска заедница“. ( Прирачник за етиката во новинарството)

Медиумските манипулации на тема „закон за медиуми“ заслужуваат посебно внимание.

18.04.2013

http://www.okno.mk/node/27482