Насловна Колумни Жарко Трајаноски Колку е часот, почитувани новинар(к)и?

Колку е часот, почитувани новинар(к)и?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

„Новинарот нема свесно да создава ниту преработува информации што ги загрозуваат човековите права или слободи, нема да говори со јазикот на омразата и нема да поттикнува на насилство и дискриминација по која било основа (национална, верска, расна, полова, социјална, јазична, сексуална ориентација, политичка…).“ (Кодекс на новинарите на Македонија, ЗНМ)

Продолжение на: Ни медиумите не се тоа што беа: Смеат ли министри да даваат партиски изјави во работно време?

12.03.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/787/Kolku-e-chasot-pochituvani-novinarki