Насловна Колумни Жарко Трајаноски Ни медиумите не се тоа што беа: Смеат ли министри да даваат партиски изјави во работно време?

Ни медиумите не се тоа што беа: Смеат ли министри да даваат партиски изјави во работно време?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Будното и критичко следење на политичките процеси за време на изборите и (зло)употребата на политичката моќ е една од главните етички и професионални обврски на новинарите.

Новинарите кои известуваат за политичките процеси во Република Македонија се соочени со повеќе етички предизвици во несекојдневен политички и медиумски контекст. Актуелниот политички контекст е предодреден од политичката криза по настаните од 24.12.2012 која ја доведува под прашање легитимноста и регуларноста на претстојните локални избори.

01.03.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/772/Ni-mediumite-ne-se-toa-shto-bea-Smeat-li-ministri-da-davaat-partiski-izjavi-vo-rabotno-vreme