Насловна Колумни Жарко Трајаноски “Пишман аџиите” ги кршат Уставот и човековите права

“Пишман аџиите” ги кршат Уставот и човековите права

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Комисијата за верификација на фактите го дополни јавниот регистар со уште четири имиња на лустрирани лица. Анализата на објавените решенија и документи покажува дека Комисијата за лустрација продолжува свесно да го крши Уставот и да не ги почитува одлуките на Уставниот суд, според кои лустрирањето на поранешни носители на јавни функции нема смисла, е несогласно со Уставот, и ги повредува човековите права и слободи.

20.11.2012

http://www.okno.mk/node/23638