Насловна Колумни Жарко Трајаноски Лустрација или компромитација: Кој му го подметна “Мишо” на “Драматург”?

Лустрација или компромитација: Кој му го подметна “Мишо” на “Драматург”?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Политичките чистки за време на “Титова Југославија” се проследени и со објавување на “компромитирачки материјали” за “непријателите” (неретко најобични клевети или дезинформации). За јавно да го оправдаат тајниот прогон на политички неистомисленици, комунистичките наредбодавци прибегнувале кон полициско-медиумски стратегии за јавно дискредитирање на “непријателот”.

29.08.2012

http://www.okno.mk/node/21682