Насловна Колумни Жарко Трајаноски Дали лустрацијата ги рехабилитира фашистичките соработници од ВМРО?

Дали лустрацијата ги рехабилитира фашистичките соработници од ВМРО?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Иако “заборавија” да донесат Закон за рехабилитација на жртвите, апологетите на македонската лустрација постојано се повикуваат на нив: “Во претходниот систем илјадници луѓе беа следени, прогонувани, со намалени и ограничени права, затворани, дури и убивани заради своите патриотски и демократски убедувања во тие педесетина години”, не потсети Илија Димовски, директор на Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ.

22.08.2012

http://www.okno.mk/node/21573