Насловна Колумни Жарко Трајаноски „Нов бран“ пропаганда

„Нов бран“ пропаганда

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Вчера, случајно на маса се постави прашањето: „Која е најразвиена индустрија во Македонија?“ Без двоумење, одговорив: „Пропагандата“.

Денеска ми се потврди впечатокот гледајќи ги најновите пропагандни спотови на ДПМНЕ за „новиот бран“.

На времето, во „комунизмот“, најуспешните ученици и студенти беа јавно примани во „партијата“ која се грижеше за нивната професионална кариера. Носителите на црвени книшки стануваа пропагандни орудија на „партијата“ која, за возврат, ги претвораше во „привилегирана каста“.

13.06.2012

http://www.okno.mk/node/20024