Насловна Колумни Жарко Трајаноски Околу „Грујоленд“ и „Сашедонија“

Околу „Грујоленд“ и „Сашедонија“

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

„Во Источна Германија информациите се вртеле во затворен круг меѓу Владата и нејзините медиумски испорачувачи. Бидејќи Владата ги контролирала весниците, списанијата и телевизијата, обуката на новинарите, всушност, била обука за портпароли на Владата.“ (Ана Фандер , „Штазиленд – приказни од зад Берлинскиот ѕид“, Фондација Отворено општество – Македонија, 2012, стр. 20).

06.04.2012

http://www.okno.mk/node/18469