Камо споменик за Хефајстион?

Петок, 02 Март 2012 00:00
Печати
Жарко Трајаноски

„Ко то каже, ко то лаже“ дека „изродот“ македонски Жарко ми ти бил против споменик на Александар? Еве што искоментирал на неговиот блог во 2007: „ја поддржувам идејата за изградба на еден велик споменик на Александар Велики но, под услов... Да е гушнат со Хефајстион :)“.

Неколку години подоцна на градскиот плоштад беше поставен бајаги велик споменик именуван со привремената референца „Воин на Коњ“. Ама, сите си знаеме дека неговото „уставно име“ е Александар Македонски.

02.03.2012

http://www.okno.mk/node/17535