Насловна Колумни Жарко Трајаноски Кој сака да го смени идентитетот на Македонците во „Македоноиди“?

Кој сака да го смени идентитетот на Македонците во „Македоноиди“?

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Терминот „Македоноиди“ беше промовиран од секретарот на Светскиот македонски конгрес (СМК) Ниче Димовски во неговата „Македонска Молитва“, кога лично Господ им се обраќа на Македонците: „Вашата мајка Земја со три раси ја населив: белата – Македоноиди; жолтата – Монголоиди; и црната – Негриди...“ Преку Ниче Димовски, Господ лично ни порача дека Македонците се „Македоноиди“: „Од вас Македонците, потомците на Македон, белата раса ја зачнав, и од кај вас започнато  е сè, до Јапонското море.“

19.02.2012
http://okno.mk/node/17205