Насловна Колумни Жарко Трајаноски Зошто Груевски се откажува од Македонците во Грција

Зошто Груевски се откажува од Македонците во Грција

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Еве што напишал Груевски во својата колумна за „спогодбата“ со Грција: „За да дојде до таа Спогодба ние сменивме знаме и устав, и се откажавме од грижа за нашето малцинство, само за да не бидеме попречени од Грција при наше зачленување во меѓународни организации, на што Грција се обврза“.
Точно е дека сменивме знаме и устав, но од грижа за нашето малцинство не се откажавме.

08.02.2012
http://www.okno.mk/node/16922