Страв од казна

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Се пробивам денеска по непроодните скопски улици и тротоари. На стотина метри од ГТЦ, еден човек грижливо го чисти тротоарот на улицата од снег и мраз. Поминува една жена и го прашува: „Што вака, на ладново?“ – „Остај, ако не исчистам пред продавницава можат да ме репнат 500 евра казна“ – одговара човекот. Продавницата беше оддалечена 7-8 метри од тротоарот.

04.02.2012
http://www.okno.mk/node/16806