Насловна Колумни Жарко Трајаноски Македонија - оаза на слободата

Македонија - оаза на слободата

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Ех, колку би сакал да пишувам за убави работи! За успесите на владата во борбата против сиромаштијата и нееднаквоста. За зголемениот животен стандард. За 8-те милијарди евра инвестиции што се влеваат во нашата економија откако станавме членка на НАТО и ЕУ. За новиот модерен трамвај во Скопје. За стотиците илјади туристи кои се воодушевуваат од архитектонските и уметничките чудесии на „Скопје 2014“. За супербрзите возови (исти ко оној од кампањата на Груевски) со кои за час-два се стига до Белград, Тирана, Софија, Солун. За модерните автопати до Бугарија и Албанија. За пуштањето во употреба на ветената атомска централа која ни овозможува да извезуваме струја. Ма, и за убавините на пролетта би сакал да пишувам, иако синоптичарите прогнозираат температури од -6 до -13 степени нареднава седмица!

http://www.okno.mk/node/16615