Насловна Колумни Жарко Трајаноски Киро и Грујо: „Стариот лисец“ и „младиот петел“ (2)

Киро и Грујо: „Стариот лисец“ и „младиот петел“ (2)

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Како што укажав во првиот дел од написот, Груевски го започна својот подем во друштвото на политички авантуристи кои со признавањето на Тајван ја прокоцкаа стабилноста и безбедноста на Македонија.

Како министер за трговија, Груевски ќе остане запаметен по тоа што не присуствувал на владината седница на која била направена противуставната трговија со гигантот „Окта“. Но, „Окта“ подоцна во меѓународен судски спор ќе искористи изјави на сведокот Никола Груевски, како и две негови потпишани писма како министер за трговија. Писмата потпишани од Груевски се третирани како „виша сила“, а како резултат на инструкциите од „вишата сила“, Македонија требаше да исплати огромни суми отштета.

20.01.2012

http://www.okno.mk/node/16425