Насловна Колумни Жарко Трајаноски Квиз: Пресудата во Хаг

Квиз: Пресудата во Хаг

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

1. Судот во Хаг што на 5.12.2011 донесе пресуда во врска со случајот „THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA vs. GREECЕ“ се нарекува:

а) Меѓународен кривичен суд

б) Меѓународен суд на правдата

в) Хашки трибунал

г) Меѓународен суд за човекови права

 

09,12.2011

http://okno.mk/node/15519