Насловна Колумни Жарко Трајаноски Фиромакедониум: Дванаесетте величествени

Фиромакедониум: Дванаесетте величествени

Е-пошта Печати PDF
Жарко Трајаноски

Претседателот на „УМС на ВМРО-ДПМНЕ“, на 20-годишнината на УМС се пофали дека „Унијата на млади сили ја водиме во вистински правец... бевме примени за полноправна членка на YEPP,  најмоќната младинска политичка организација во Европа.“ Заборави само да спомене дека „преродбеничињата“ на страницата на YEPP се (по)пишани како „UMS VMRO DPMNE“ од „FYROM“ – со грчкиот акроним во кој нема трага од зборот „Македонија“. Честита годишнина!

25.11.2011

http://okno.mk/node/15193