Насловна Колумни Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски
1 Говорот на омраза во „Јуришник“ и во другите изданија на Јулиус Штрајхер Вторник, 21 Јануари 2014 1410
2 Кон „дефиниција“ на „говор на омраза“: Студии на случај Среда, 15 Јануари 2014 1662
3 (Не)етичко новинарство: Математички утки и статистички манипулации Четврток, 07 Ноември 2013 1623
4 Некритичко новинарство: манипулации со стапката на невработеност Четврток, 24 Октомври 2013 1613
5 Приватните писма и јавниот интерес Четврток, 10 Октомври 2013 1582
6 Како да се чуе гласот на безгласните? Вторник, 01 Октомври 2013 1445
7 Сензационалистички полициски акции: „Тази апсење не е апсење“? Вторник, 24 Септември 2013 1340
8 Како медиумите произведоа марихуана Сабота, 14 Септември 2013 1533
9 Манипулации со првачињата и наталитетот Среда, 11 Септември 2013 1648
10 Како (не) треба да се известува за самоубиство Среда, 04 Септември 2013 1324
11 Како (не) треба да се известува за самоубиство: Воздржете се од сензационализам! Петок, 23 Август 2013 1503
12 (Не)етичко известување: Дали медиумите влијаат на бројот на самоубиства? Понеделник, 19 Август 2013 1710
13 Дали РM прифатила конкретен предлог од Нимиц пред самитот на НАТО во Букурешт Вторник, 06 Август 2013 1429
14 Дали „Законот за абортус“ е решение за бремените адолесцентки? Среда, 31 Јули 2013 1603
15 Ќебапите и маскираните напаѓачи Среда, 17 Јули 2013 1590
16 И претепување среде бел ден на плоштад – некои медиуми ич не ги засега! Петок, 05 Јули 2013 1847
17 Неетичко известување: Парада никаде, омраза секаде Петок, 28 Јуни 2013 1687
18 Етичко известување за кафкијанска лустрација Четврток, 13 Јуни 2013 1742
19 (Не)етичко известување за лустрацијата Понеделник, 10 Јуни 2013 1469
20 Како етички да се известува за „регистарот за педофили“? Среда, 29 Мај 2013 1446
21 Сензационалистичка употреба на „педофил“ и „педофилија“ Четврток, 23 Мај 2013 6252
22 Отворено писмо до Уставен суд на Република Македонија Вторник, 21 Мај 2013 1546
23 Зошто медиумите ги игнорираат проблемите на лицата со попреченост? (2) Среда, 15 Мај 2013 1490
24 Неетичко новинарство: copy/paste на непроверени информации Четврток, 09 Мај 2013 1326
25 Кога цензурата се воведува Четврток, 18 Април 2013 1325
26 Медиумите и изборите: пристрасност и неизбалансираност во корист на власта Петок, 29 Март 2013 1578
27 Има ли „зависници од болести“? Петок, 22 Март 2013 1591
28 Пропагандната „Империја“ Петок, 15 Март 2013 1554
29 Колку е часот, почитувани новинар(к)и? Вторник, 12 Март 2013 1509
30 Ни медиумите не се тоа што беа: Смеат ли министри да даваат партиски изјави во работно време? Петок, 01 Март 2013 1248
 
Страница 1 од 4