Насловна Колумни Владимир Милчин Камен–темелниците маршираат

Камен–темелниците маршираат

Е-пошта Печати PDF
Клепсидра е воден часовник, античка направа која времето го мери со истекување на вода. Не знам со која вода груевистите, нашите љубители на антиката, го мерат истекувањето на своето време? Со една од двете Ѕингови води или со онаа третата, матната вода што повремено им ја пуштаат на жителите на Кратово? Не знам, но гледам дека ги фаќа хистерија. Се пентарат по бандери, кинат транспаренти и се подмочуваат на јавни места. Шетаат камен-темелници по земјичката македонска. Копаат дупки и веднаш по заминувањето на Груевски и свитата ги затрупуваат. Ја осветлуваат колонадата на незавршениот Уставен суд. Во споредба со нив, кнезот Потемкин е беден дилетант.

повеќе

Објавено во Шпиц на 01.06.2011