Насловна Колумни Владимир Милчин Падот на фирмата на власта

Падот на фирмата на власта

Е-пошта Печати PDF
Тешко на земјата во кои најбогати фирми се партиите на власт. Без оглед на боите, паролите, програмите, манифестите и заклетвите на тие партии. Фирмите си се фирми. тие бркаат профит. дел од тој профит фирмите треба да и го даваат на државата преку разни давачки. Има фирми кои успеваат да прикријат дел од профитот и на државата да не и го дадат она што и следува.Има и форми кои повеќе земаат од државата , а помалку и даваат. А има и форми кои само земаат од неа.

повеќе

Објавено во Шпиц на 25.05.2011