Насловна Колумни Владимир Милчин Ревносната конвертитка

Ревносната конвертитка

Е-пошта Печати PDF
Едно нешто мора да и се признае на „партизанката“ Мирка. Ревносна беше и ревносна остана. И некогаш, кога му се наоѓаше на тогашниот претседател Глигоров, и сега, кога му се наоѓа на сегашниот премиер Груевски, „партизанката“ Мирка ја краси ревноста. Меѓувремено, Мирка им се наоѓаше уште на неколкумина, на премиерите Црвенковски и Георгиевски и на министерот Љубе Бошкоски. Брат Љубе веројатно знае најмногу поради што и заради што ревноста на „партизанката“ Мирка преку ноќ се испаколичува од љубов во омраза, па вчерашниот херој го прогласува за предавник, а вчерашниот обожаван „брат“ го деградира во презрена „сестра“. Ревноста на Мирка не познава граници и во љубовта и во омразата.

Повеќе http://www.spic.com.mk/kolumna/revnosnata-konvertika.html

(Објавено во Шпиц на 13.04.2011)