Лош сон

Е-пошта Печати PDF
Колумнава ја пишувам во понеделникот доцна вечерта, по промоцијата на книгата кратки раскази „Скопски приказни од 2014" од Пандалф Вулкански, во издание на Темплум. Во Клубот на граѓаните за европска Македонија беше одбележана двегодишнината од погромот на скопскиот плоштад, кога на 28 март 2009 година беа натепани и набркани студентите од Првата архибригада. Потоа беше опструирана иницијативата за референдум за/против изградба на верски објекти на пло-штадот што ја покре-наа Плоштад Слобода и ГЕМ. А потоа почна вртоглавиот грабеж наречен „Скопје 2014", оргија на кич и провинцијализам, „антиквизација" која денес се разоткрива како хеленизација.

Повеќе

(Објавено во Шпиц на 30.03.2011)
Последно освежено на Петок, 01 Април 2011 10:32