Насловна Колумни Владимир Милчин Прашања кои бараат одговор

Прашања кои бараат одговор

Е-пошта Печати PDF
Владимир Милчин

Зошто и како Македонија од лидерска позиција се најде на слеп колосек во Западен Балкан? Зошто и како Македонија стана најзатвореното општество на Балканот? Зошто и како на толку мала територија се натрупаа сите балкански проблеми и зла?

Во неколку наврати во Лондон во понеделникот ги слушав овие прашања. Ме мачеше мислата дека моите одговори се неспоредливо подолги и посложени од прашањата. Дури и одговорот дека на Србија и’ требаа 15 години да се ослободи од Милошевиќ, не ми ја олеснуваше ситуацијата. Зошто? Зашто не сум сигурен дека Македонија може да преживее, односно да издржи уште осум години под Груевски.

24.02.2013

http://www.okno.mk/node/26146