ДОСИЕ 25630 (5)

Е-пошта Печати PDF

Владимир Милчин

Патологијата на хајката која деновиве ја водат против мене загарите на Груевски секојдневно ми дава материјал за идните театарски проекти. Веќе имам една сцена: Тајната вечера на која околу масата седат неколку Јуди, сите мегафони на Груевски, кои се насладуваат на мојот портрет со црн флор. Вечерата ја платил еден бизнисмен, татко на еден од министрите во владата на Груевски. Колку сребреници добиле овие Јуди не е познато. За оваа тајна вечера пишуваат Јадранка Костова во „Фокус“ од 11 август 2011 година и Бранко Геровски во колумната „Јесен стиже, Дуњо моја“.

Повеќе http://www.plusinfo.mk/mislenje/282/Feljton-DOSIE-25630-5
Последно освежено на Понеделник, 15 Август 2011 14:52