Насловна Колумни Владимир Милчин ДОСИЕ 25630 (4): Колку сум бил среќен што ми ја забраниле претставата

ДОСИЕ 25630 (4): Колку сум бил среќен што ми ја забраниле претставата

Е-пошта Печати PDF

Владимир Милчин

„Лично мислам при тоа имајќи го во вид однесувањето на ПОО 'Драматург' за време на разговорот, тој чувствува одредено задоволство што сè се има случено околу забраната на премиерата на 'Големата вода' и дека тоа ќе го искористи во градење на личен престиж во средината каде работи и живее“, вака ја завршил инспекторот (името покриено со црно, м.з.) својата службена белешка од информативниот разговор кој со мене го водел на 3.03.1977 година. Разговорот бил „обавен по нивна иницијатива“, со цел да се расветлат некои моменти од мојот престој во Братислава, а посебно поради забраната за изведување на делото 'Големата вода' од Живко Чинго во моја режија во театарот 'Нова сцена' во Братислава“.

Повеќе http://www.plusinfo.mk/mislenje/279/Feljton-Dosie-25630-4-Kolku-sum-bil-srekjen-shto-mi-ja-zabranile-pretstavata
Последно освежено на Понеделник, 15 Август 2011 14:52