Насловна Колумни Роберто Беличанец Техники на владејачката пропаганда

Техники на владејачката пропаганда

Е-пошта Печати PDF
Роберто Беличанец

Во ова мое излагање ќе се обидам да одговорам на прашањата – како власта успева да ги хипнотизира масите до таа мерка, што тие секојдневно забораваат на тоа дека она што вчера беше вистина, денес е лага, а тоа што денес е вистина, утре ќе биде лага!

Зошто политичката пропаганда на релиогиозната националистичка десница во Македонија е убиствено ефикасна и зошто граѓаните се претворија во хипнотизирана маса која рационалното размислување го оставила на полица во купатило и заборавила да си го земе!

24.09.2012

http://www.ohridsky.com/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=4359%3A2012-09-24-09-52-02&amp%3Bcatid=41%3A2011-04-02-23-35-21&amp%3BItemid=123