Насловна Колумни Роберто Беличанец Никејски собор или совет за радиодифузија

Никејски собор или совет за радиодифузија

Е-пошта Печати PDF
Роберто Беличанец

Верувајќи во слободата на изразување, вклучително и во слободата на вероисповест јас лично ја отстранив одредбата од стариот закон за радиодифузија дека верските заедници не можат да имаат електронски медиуми. Впрочем, апсолутно е неважно дали двете најголеми невладини организации во државава МПЦ и ИВЗ ќе имаат медиум или не. Дали на тој медиум ќе се шетаат оџи и попови и каква ќе им биде програмската шема, дали имало такви телевизии во Романија или пак во Грција.

13.02.2012
http://www.plusinfo.mk/mislenje/433/Nikejski-sobor-ili-Sovet-za-radiodifuzija#Scene_1