What Orvel did not know

Е-пошта Печати PDF
Роберто Беличанец

Ќе се обидам да одговорам на прашањата – како власта успева да ги хипнотизира масите до таа мерка што тие секојдневно забораваат на тоа дека она што вчера беше вистина, денес е лага, а тоа што денес е вистина, утре ќе биде лага? Зошто политичката пропаганда на релиогиозната националистичка десница во Македонија е убиствено ефикасна и зошто граѓаните се претворија во хипнотизирана маса која рационалното размислување го оставила на полица во купатило и заборавила да си го земе?

13.02.2012
http://www.okno.mk/node/17038