Насловна Колумни Никола Гелевски „Моли му се на Бога, душо - Таа ќе те чуе!“

„Моли му се на Бога, душо - Таа ќе те чуе!“

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Жените имаат само малку мозок, нивниот мозок е „каша“ а не „месо“, како машкиот; од размислување жените полудуваат, а образованието им ја суши утробата; имаат талкачки материци, помал капацитет на черепот, послаб состав на „елементите“; целото нивно знаење е составено од трачарење и од бапски деветини, а во нивните глави нема ништо корисно за развивање на умот; жените се создадени да бидат телесни садови - инкубаторот не мисли; впрочем, еден англиски адвокат кон крајот на 16-иот век ја искажа големата вистина за жените кога напиша дека секоја feme covert (мажена жена) е некој вид новороденче.

08.03.2014

http://okno.mk/node/36105