Што е груевизмот?

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Груевизмот е: посекотина која одбива да се претвори во лузна и постојано капе крв, садо-мазохистички клуб, идентитет сфатен како страв, перверзна верзија, малтретирање, казна, сеча, нешто што мора да дојде, провалија, владеење на најлошите, колективен комплекс на пониска вредност (освета на кецарошите, заговор на неталентираните), најниска точка на депресија (историско дно на македонската нација), конечно самоуништување (комично самоунижување), организирано злосторничко здружување, непрегледна корупција, изгубеност во простор и време, Вила Шашка, шапшаланат, апашанат, сатрапија, деспотија, демократура, наци болшевизам...

04.03.2014

http://okno.mk/node/35986
Последно освежено на Понеделник, 10 Март 2014 10:10