Насловна Колумни Никола Гелевски Тодор Живков е претходник на Никола Груевски

Тодор Живков е претходник на Никола Груевски

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Точно е, Груевски во речиси сите политики е фрапантно координиран со новите неофашистички водачи од типот на Лукашенко или Орбан. Но, точно е и дека македонскиот пастир многу наликува на некогашните тоталитарни водачи од комунистичкиот блок, Николае Чаушеску и Тодор Живков, да речеме. На оваа банална вистина ме потсети книгата на Чавдар Маринов, „Македонското прашање од 1944 до денес“, чии делови беа објавени и на Окно.

18.02.2014

http://okno.mk/node/35634