Насловна Колумни Никола Гелевски Светот на сништата и катастрофите

Светот на сништата и катастрофите

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Факт е дека македонската држава нераскинливо е поврзана со антифашизмот, со Народно ослободителната борба, со Комунистичката партија и на Македонија и на Југославија. Тоа се важните и во голема мера светли моменти на нашата историја, настани и идеи од кои произлегуваме и како народ и како држава, а богами и како поединци кои веруваат во мирот, правдата, рамноправноста, во интеграциите и во вечната идеја дека подобар свет е можен! Лично, сметам дека тие идеи не се само светлото минато на Македонија во рамките на СФРЈ туку се и идеи кои допрва, со мизерниов развој на капитализмот, не само кај нас, ќе добиваат на важност.

28.01.2014

http://okno.mk/node/35100