Насловна Колумни Никола Гелевски Во челуста на мртвата хиена

Во челуста на мртвата хиена

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Мојата издавачка куќа „Темплум“ е една од жртвите на криминалната и деструктивната владина политика во сферата на културата. Не велам дека „Темплум“ е маркирана и директна жртва на кабинетите на моќта; но, бидејќи груевизмот го уништи целокупното издаваштво во Македонија, јасно е дека и „Темплум“, како и многу други издавачи, дебело го окрка стапот не неодговорните и долгорочно опустошувачки политики.

21.01.2014

http://okno.mk/node/34913