Насловна Колумни Никола Гелевски Оштетство и неуро крем; репресија и инфантилност

Оштетство и неуро крем; репресија и инфантилност

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

И порано сум пишувал: груевизмот е масовно политичко подетинување и заглупавување. Инфантилизацијата на општеството е најважната стратегија на актуелната македонска власт. Клучниот симбол на груевизмот, СК014, еманацијата на најпатолошките општествени регресии, токму е совршен пример за инфантилизација на општеството. Со помош на СК014 цела Македонија се претвора во Дизниленд, не само центарот на Скопје.

14.01.2014

http://okno.mk/node/34714