Дупнати (д)уши

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Груевизмот не слуша. Или, не го слуша она што не сака да го чуе. Аутистичен е, но примитивен и насилен во својата игноранција. Занемарувањето на сè што не доаѓа од овластените центри за мислење, велам, е една од најиритирачките особини на тој мрачен политички феномен. А таа особина, неслушањето и непочитувањето на другиот глас, понекогаш го загрозува општеството повеќе дури и од отвореното насилство (од коешто груевизмот исто така не се воздржуваше, како при затворањето на А1 ТВ или на политичкиот противник Љубе Бошковски).

10.12.2013

http://okno.mk/node/33782