Насловна Колумни Никола Гелевски Како да се излезе од меката деспотија

Како да се излезе од меката деспотија

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Со суптилност на друмски разбојници „преродбениците“ јавната сцена ја претворија во машина за магла. Ја претворија во некаква гротескна машинерија како произлезена од лабораторијата на Руб Голдберг или професор Балтазар: комбинација од машина за магла, касарнска труба и проточен бојлер - тоа е македонската јавна сцена денес.

03.12.2013

http://okno.mk/node/33602