Насловна Колумни Никола Гелевски Груевизмот како фашизам и комунизам во едно?

Груевизмот како фашизам и комунизам во едно?

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Кој предизвикал поголемо зло, комунизмот или фашизмот/нацизмот? Дали можат да се поистоветуваат комунизмот и фашизмот/нацизмот? Дали Европа е изворот на најстрашните политички процеси во 20 век? Дали колонијализмот е предвесник и исто толкаво зло како фашизмот и комунизмот? За сите овие важни прашања мошне интензивно се дебатира последниве децении.

19.11.2013

http://okno.mk/node/33223