Јама за темел

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Матрицата на владеење на Груевски е школски пример за авторитарни, па и тоталитарни тенденции. Башка што и самото општество, длабоко заглавено во една несогледлива криза (која има разнородни аспекти: финансиски, гео-политички, идентитетски...), испраќа многу сигнали во истата потенцијално многу опасна тоталитарна насока. Ако, како на општество, ни се случи таа историска несреќа на еден подраматичен начин да „проработи хемијата“ меѓу водачот и неговите фрустрирани поданици - тогаш нема да ни бидат од помош ниту толпата „наши“ олимписки богови ниту христијанското тројство, т.е. моноцентричниот севишен лично!

23.10.2013

http://okno.mk/node/32507