Насловна Колумни Никола Гелевски Три фрагменти за свињата

Три фрагменти за свињата

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

На времето таинствено се шепотеше една впечатлива југословенска приказна, веројатно вистинита, од седумдесеттите години на минатиот век. Приказната тогаш зборуваше дека некои усташки кругови во Канада нашле некоја голема свиња и на неа со црвени букви напишале „Тито“. Таа приказна се шушкаше уште во социјализмот, а преживеа до денес.

18.10.2013

http://okno.mk/node/32385