Насловна Колумни Никола Гелевски Перископи без тела од бродови

Перископи без тела од бродови

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Има еден парадокс во актуелните идеолошко-политички борби во Македонија: малубројната проевропска и лева интелигенција од владеачката десница постојано е обвинувана за елитизам, за немање контакт со „базата“, дури и за презирање на сопствениот народ. Со оглед на тоа дека сум маркиран како дел од таа „предавничка“ интелигенција (што во нашиот контекст значи проевропска и критички расположена кон манипулативниот популизам на ВМРО) сведочам за тој факт: цели контејнери говор на омраза се истурени за да се разобличат „ненародните елементи“ кои се обидуваат да соопштат дека политиката на ДПМНЕ ја води земјата во катастрофа.

24.09.2013

http://www.okno.mk/node/31775